Tradisjonell sjokoladefondant

Den tradisjonelle sjokoladefondanten, alles favoritt.

Ingredienser

  • 100g mørk sjokolade
  • 100g steke smør
  • 4 stk egg
  • 1 dl hvetemel
  • 5 dl friske bær
  • 3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Til denne oppskriften på sjokoladefondant, trenger du porsjonsformer. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Del sjokolade i biter, gjerne finhakket. Smelt smør og bland med sjokoladen. La stå 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet. Rør smør og sjokolade lett sammen.
  3. Visp deretter egg og sukker lett og tilsett sjokoladeblandingen. Pisk kraftig til en jevn røre. Sikt over melet og rør det forsiktig inn.
  4. Smør formene og fyll dem ¾ fulle. Sett dem på bakeplaten og stek ca. 8 – 10 minutter, nederst i ovnen.
  5. La gjerne de nylagde sjokoladefondantene få avkjøle seg i formene et minutt før du legger dem forsiktig ut på tallerken.

Pynt gjerne med friske bær og server med pisket krem. Dryss gjerne litt melis over for en søt smak.

Relaterte oppskrifter