Skolebrød

Overask gjestene med den vell smakene klassikeren.

Ingredienser

  • 100 g meierismør
  • 3 ½ dl helmelk 3,5 % fett
  • 50 g gjær
  • ½ ts bakepulver
  • ½ ts malt kardemomme
  • ½ ts salt
  • 75 g sukker
  • 600 g hvetemel (ca.)
  • 1 stk sammenvispet egg
  • 3 dl Piano Vaniljekrem
  • 2 dl melis
  • 2 ts eggehviter (ca)
  • 2 ts vann (ca)
  • 2-3 dl kokosmasse

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør og hell i melken.
  2. Rør gjæren ut i lunken væske. Bland i sukker, bakepulver, salt, kardemomme og 2/3 av melet og rør til deigen blir jevn. Spe med resten av melet til du får en smidig deig.
  3. La deigen heve til dobbel størrelse ca. 30 minutter.
  4. Trill deigen til en pølse og skjær i 12 – 16 biter. Trill hver bit til runde boller. Etterhev ca. 15 minutter.
  5. Sett stekeovnen på 220 °C.
  6. Lag en fordypning i midten av hver bolle og fyll i vaniljekrem. Pensle med egg og stek skolebrødene 12 – 15 minutter. Avkjøl på rist.
  7. Lag melisglasur ved å røre sammen melis og passe mengde eggehvite til en tykk grøt. Dersom du synes den blir for tykk, sper du på med en liten mengde kaldt vann. Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur og dypp dem i kokos.
Relaterte oppskrifter