Pepperkake

Pepperkake er alltid en innertier i juletidene, som en av Norges mest bakte julekaker rundt om i landet. For mange er det en obligatorisk del av julen å bake de smakfulle pepperkakene.

Ingredienser

  • 300 g Meierismør (stekesmør)
  • 2 dl sirup
  • 4 dl sukker
  • 2 dl Kremfløte
  • 1 ts nellik
  • 1-2 ts ingefær
  • 1 ts pepper
  • 4 ts kanel
  • 2 ts bakepulver
  • 900-950 g hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Til denne oppskriften trenger du pepperkake former eller en kniv til å skjære ut med. Husk at deigen skal gjerne ligge å kjøle seg ned før man kjevler den ut.
  2. Bland sirup, smør, og sukker i en kjele. Varm opp på middels varme til alt er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen i noen minutter.
  3. Rør i fløten. Ta i krydder, bakepulver og det meste av melet. Resten av melet rører du inn litt etter litt til du får en jevn og passe fast deig.
  4. La gjerne pepperkake deigen enten stå til neste dag eller la den kjøle seg ned i noen timer.
  5. Sett stekeovnen på 180 grader.
  6. Elt deigen i litt mel på bordet eller benken og kjevle den til ønsket størlse. Stikk eller skjær ut forskjellige figurkaker og stek dem i 9-10 minutter eller til de er gyllenbrune. Avkjøl kakene på helst rist.
Relaterte oppskrifter