Pasta Alla Carbonara

Like enkelt som posen fra butikken, bare mye bedre!

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 1 ss meierismør til steking
  • 250 g bacon, finhakket
  • 2 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 4 stk egg
  • 2 ss vann
  • 1 dl kremfløte
  • 3 dl parmesan, revet
  • 300 g aspargestopper
  • 2 ss salt til koking
  • 2 ss meierismør
  • 1 ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta som anvist på pakken.
  2. Smelt smør i en stekepanne, og stek bacon på middels varme i 5-6 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ha i hvitløk det siste minuttet om ønskelig.
  3. Visp sammen egg, vann, fløte og parmesan (spar litt parmesan til å strø over den ferdige retten).
  4. Kok aspargestopper i saltet vann, i 2 minutter.
  5. Smelt smør på svak varme i en stekepanne. Tilsett kokt pasta, og hell i eggeblandingen. Bruk to gafler og vend om, og bland sammen. Pass på å ikke bruke for høy varme, da stivner eggeblandingen.
  6. Server pasta carbonara med sprøstekt bacon og asparges om ønskelig. Topp det hele med litt revet parmesan og kvernet pepper. Jarlsberg sin revet ost passer også meget godt til denne retten. 
Relaterte oppskrifter