Medisterkaker

Hjemmelagde medisterkaker er et must i jula og resten av året. Selvsagt er det et tradisjonelt tilbehør i julen, men ikke minst er det en norsk favoritt.

Ingredienser

  • 1 kg medisterdeig
  • Salt
  • 5 ss potetmel
  • Pepper
  • 1⁄2 ts malt muskat
  • 1⁄4 ts malt ingefær
  • 5 dl melk
  • Smør til steking

Fremgangsmåte

  1. Tilsett salt og pepper etter ønske, deretter elt deigen for hånd eller i maskin til den blir seig.
  2. Bland inn med kald melk i flere omganger, og rør deigen godt mellom hver gang du sper. Tilsett potetmel og krydder når du har rørt inn 2/3 av melken. Rør godt, og fortsett å blande inn  resten av melken.
  3. Form runde kaker med skje eller med hendene, brun dem i smør i en middels varm stekepanne.  Stek dem i ovnen på 190 grader i 12-14 minutter.

Om ønskelig bland gjerne inn finhakket løk, for en fin smak.

Server gjerne kjøttkakene med kokte poteter, eller annet tradisjonelt tilbehør som brun saus og tyttebærsyltetøy.

Relaterte oppskrifter