Løksuppe

En av høstens store favoritter – løksuppe.

Ingredienser

  • 6 Store løk (1kg)
  • 60 g Smør
  • 1ss Hvetemel
  • 1,5 l Buljong
  • 1 ts Persille
  • 1 ts Timian
  • Salt & Pepper
  • Baguetter eller loff
  • 300g Revet ost

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Rens løkene og del de i to og skjær dem i tynne skiver.
  3. Smelt smøret i en gryte, og brun løken lett.
  4. Dryss melet i under omrøring og la det surre i to minutter.
  5. Tilsett hønsekraft, persille og timian og la det koke opp.
  6. Skru ned varmen, og la det småkoke under lokk i 30 minutter.
  7. Smak suppen til med salt og pepper.
  8. Rist skiver av baguetten eller loffet.
  9. Hell suppen over i ildfaste boller og dekk med skiver av brødet.
  10. Dryss revet ost over.
  11. Sett suppebollene inn på 175 grader, og la dem stå til de er gyllenbrune.
Relaterte oppskrifter