Kylling med pasta

Lett og smakfull kylling middag til alle i familien.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk grønn squash
  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • ca. 5 dl melk
  • ca. 2-3 dl revet hvitost
  • 4-5 ss hakket frisk basilikum
  • ca. 1 ts salt
  • ca. 12 ts pepper
  • 500 g fersk pasta

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen. Ta kjelen av platen om varmen blir for mye. Tilsett litt og litt av melken og rør klump fritt mellom hver gang. Sett kjelen eventuelt tilbake på platen og kok opp mens du rører godt. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Rør inn revet ost og basilikum. Smak til med salt og pepper.
  2. Stek kyllingfiletene i en panne med margarin på middels varme i 2 minutter på hver side. Etterstekes på lav varme under lokk i 4 minutter. Skjær filetene i skiver.
  3. Skjær gulrot og squash på langs med en ostehøvel, slik at det blir lange, tynne strimler.
  4. Kok fersk pasta etter anvisning på pakken. Ha i grønnsakene når det er 2 minutter igjen av koketiden.
Relaterte oppskrifter