Krumkake

Krumkaker er blant våre aller mest populære julekaker.

Ingredienser

  • 4 stkegg
  • 250 sukker
  • 200 hvetemel
  • 200 potetmel
  • 250 smeltet smør
  • 2 dl vann
  • 1 krm mandeldråper 

Fremgangsmåte

Til denne oppskriften trenger du et krumkakejern og et «kremmerhus». Dette kan kjøpes på de fleste storsentere eller på for eksempel butikken Kitchen.

  1. Egg og sukker piskes til eggedosis.
  2. Sikt sammen det tørre og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
  3. Smelt smør og rør det inn. Tilsett nesten alt vannet og smak til med mandeldråper.
  4. La røren svelle i 30 minutter i kjøleskap. Rør inn mer vann hvis røren er for tykk.
  5. Varm krumkakejernet. Jernet smøres til den første kaken, senere smøring er unødvendig.
  6. Kakene stekes gylne og formes til kremmerhus ved hjelp av en krumkakepinne/kremmerhus eller til skålform ved å legg kakene over en skål eller tallerken. Kan formes til andre former om ønskelig.
Relaterte oppskrifter