Gresskarsuppe

Lett og smakfull suppe som er perfekt for høstens mørke kvelder.

Ingredienser

  • 600 g i biter gresskar
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 12 ts pepper
  • saft av 12 stk sitron
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 4 ss rømme
  • 2 ss frisk timian

Fremgangsmåte

  1. Skrell gresskar, del i to og skrap ut frøene. Del deretter i biter på ca. 3 cm.
  2. Finhakk løk og hvitløk.
  3. Varm olje og fres løk og hvitløk til løken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter.
  4. Hell over buljong og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt og lett å skjære gjennom.
  5. Fjern kjelen fra varmen og bruk mikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann eller kraft om det er nødvendig.
  6. Smak til suppa med krydder.

 

  1. Server suppen gjerne med med gresskarkjerner, rømme eller timian.
Relaterte oppskrifter