Gresskarpai

Gresskarpai er ikke bare til å skjære ut, putter du dem i pai smaker de plutselig kjempe godt. Prøv denne smakfulle paien til fredags kosen en dag.

Ingredienser

Til denne oppskriften trenger du enten en ferdiglagd paibunn eller ingredienser til å lage en paibunn selv.

  • 400 g gresskar
  • 6 ss hvetemel
  • ½ ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts kanel
  • ½ ts malt ingefær
  • 2 stk egg (store)
  • 1 ½ dl sukker
  • 2 ss stekesmør
  • 3 dl fløte
  • 2 ts vaniljesukker (om ønskelig)
  • Krem

Fremgangsmåte

    1. Ta frem den ferdiglage paideigen eller lag en. 
    2. Finn frem en paiform og forvarm stekeovnen til 200 °C.
    3. Mens paideigen ligger kaldt, koker du gresskarkjøtt til det blir mørt. Kok det i vann i 20 minutter. Sil av overflødig vann og sett kjøttet til avkjøling. Mos deretter kjøttet, gjerne med en stavmikser. Slik at det blir til en fin gresskarpuré.
    4. Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Forstek paiskallet i ca. 10 minutter (Hvis du bruker ferdig paibunn så skjekk instruksene på pakken). Sett ned varmen til 180 °C.
    5. Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, og ingefær. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett gresskarpuré, fløte og vaniljesukker. Ha fyllet i paiskallet og stek gresskarpaien i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast og hardt på toppen. 
    6. Klargjør krem med kremfløte eller finn fram ferdig vispet krem. Avkjøl paien til den er lun eller helt avkjølt, deretter pynt med krem og eventuelt sikt litt kamel over for en god smak.
Relaterte oppskrifter