Fløtekarameller

Perfekt til helgekosen

Ingredienser

  • 9 dl kremfløte
  • 6 dl sukker
  • 3 dl lys sirup
  • 300 g smør i terninger

Fremgangsmåte

  1. Ha fløte, sukker og sirup i en vid, tykkbundet kjele. Bland det sammen med en sleiv og kok opp under omrøring. La det koke på middels varme til karamellblandignen tykner.
  2. Sjekk om karamellen er ferdig ved å gjøre en «dråpetest».
  3. Tilsett smør i blandingen når karamellen har bestått «dråpetesten». Rør smøret godt inn i karamellblandingen.
  4. Kle en liten langpanne form med bakepapir og hell karamellmassen forsikitg i formen. Se til at du ikke brenner deg. La karamellen avkjøle seg litt på benken før du setter den i kjøleskapet til den stivner helt.
  5. Snu formen på hodet, og hvelv ut den stive karamellen. Skjær opp i passelig store biter. Er karamellen litt hard, kan du la den stå ute en liten stund før du skjærer i den.

Mange pynter karamellene med salt, melis, popkorn, eventuelt andre ingredienser.

Relaterte oppskrifter