Biff Wellington

Perfekt mat hvis du vil imponere middagsgjestene.

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 ⅕ kg indrefilet av storfe
  • 4 ss meierismør
  • 8 skiver parmaskinke
  • 2 ss Dijonsennep
  • 3 plater butterdeiger
  • 1 stk egg
  • 150 g sjampinjong
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 kvist frisk timian
  • 2 ss meierismør
  • 3 ts salt
  • 3 ts pepper
  • 500 g poteter
  • 300 g brekkbønner

Fremgangsmåte

  1. Finhakk sopp, sjalottløk, hvitløk og timian. Fres i en varm panne med smør til mykt, i mellom 8 og 10 minutter.
  2. Krydre kjøttet med salt og pepper og brun den godt på alle sider i en varm stekepanne med smør. La den hvile på benken i 20-30 minutter
  3. Legg et stort ark med plastfolie på benken og spre skinkeskivene utover så de overlapper og danner et rektangel som er stort nok til å dekke hele kjøttstykket. Fordel soppblandingen utover i et tynt lag.
  4. Pensle kjøttstykket med sennep, legg det på skinkeskivene og rull godt sammen. Stram plasten godt rundt ved å tviste endene og legg i kjøleskapet i 30 minutter.
  5. Sett ovnen på 200 °C. Kjevle butterdeigen ut på et melet bord til den tykkelsen som ønskes. Fjern plasten rundt kjøttet og plasser det i midten av butterdeigen.
  6. Rull kjøttet inn i butterdeigen og klem sammen endene. Rull stramt i plastfolie og stram ved å tviste endene. Legg i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  7. Pensle deigen med sammenpisket egg, dryss på salt og lag små snitt i deigen slik at damp kan komme ut. Stek i 30 minutter eller til deigen er gyllen og sprø. Kjøttet skal ha en kjernetemperatur på ca. 55 °C når det tas ut av ovnen.
  8. Kok poteter, ha bønnene i gryten de siste minuttene. Hell av vannet og skyld bønnene i iskaldt vann. Vend inn smør og krydre med salt og pepper.
  9. La kjøttet hvile i 15 minutter før det skjæres i skiver i ønsket str. Server med kokte poteter og bønner, eller annet om ønskelig.
Relaterte oppskrifter