Stavanger Kaffebrenneri AS

Fra Stavanger i Rogaland

Kniv og gaffel

Stavanger Kaffebrenneri tilbyr landets største utvalg av økologisk kaffe og espresso – de har også koffeinfrie alternativer. Menneskene bak brenner for god kaffe, økologisk dyrking og etisk handel og tilbyr kaffe av håndverksmessig standard. Det betyr fersk, nybrent kaffe basert på bønner fra helt spesielle områder rundt omkring i verden. Alle ledd i foredlingen av kaffen har betydning for aroma og smak. Derfor er kaffen brent og pakket etter strengeste kvalitetskrav for at du skal få gourmetkaffe og en perfekt smaksopplevelse.

Bedriften foredler kaffebønnene gjennom langsom risting. Slik kommer de forskjellige kaffebønnenes optimale smak og aroma til sin rett. Pakkingen skjer umiddelbart etter at de ferdig ristede bønnene er luiftavkjølt. Du får kaffen i lufttette poser med ventil, og du kan snuse inn duften utenpå posen.

Kaffe vokser i naturmiljøer uten kunstgjødsel og forurensende sprøytemidler. De beste kaffebønnene vokser fra 1000 til over 2000 meter over havet, i kaffebeltet rundt ekvator. Der trives de under skygge fra høyere trær og i biologisk mangfold. Jordsmonnet er rikt, og naturlig gjødsel og insektsmidler utarmer ikke jorden.

Bedriften satser på etisk handel. Stavanger kaffebrenneri er opptatt av etisk handel, som betyr at småbønder og plantasjearbeidere får tryggere arbeidsvilkår og bedre pris. De er Debio-godkjent, importør og videreforedler av Fairtrade-merket kaffe og er sertifisert som en karbonnøytral bedrift.

Adresse:
Oddahagen 36, 4033 Stavanger

Hjemmeside:
https://www.stavangerkaffebrenneri.no/

Godt Lokalt

med kjærlighet til lokal og kortreist mat.

Finn en av våre medlemmer

Vi er 9 samarbeidende grossistbedrifter,
alle solid lokalt forankret i sitt distrikt.