Skodi Rein

Fra hjertet av Finnmark

skodi_logo

I hjertet av Finnmark lager de markedets mest eksklusive reinkjøtt. Skodi rein velger det beste kjøttet fra dyr i deres egen reinflokk og foredler det etter samiske håndverksmetoder.

De følger hver eneste rein fra fødsel til slakt. Dyrene lever fritt og vandrer ute hele året – under midnattsol og nordlys. De beiter på næringsrike arktiske lav- og lyngarter som gir kjøttet den særegne ville smaken. Flokken vandrer hundrevis av kilometer hvert år, de har sine faste stier til faste årstider. Hele familien gjeter dyrene på deres vandring gjennom dagen, slik tradisjonen har vært gjennom generasjoner. Slik blir det ypperste av norske delikatesser til – med smak av vill natur.

Mye av årsaken til at reinkjøtt er så godt for helsen vår, sies å være reinens kosthold som beiter i den arktiske naturen. Forskning viser også at reinkjøtt inneholder aminosyren taurin som har en anti-aldringseffekt, og antioksidanter som er kjent for å være fordelaktig for helsen.

Tørket reinkjøtt brukes som både turmat og snacks, gjerne til en kald pils. Produktet inneholder Omega-3 og 6, essensielle fettsyrer, vitamin B12, selen, sink og jern.

 

Adresse:
Ávjovárgeaidnu 3777, 9730 Karasjok

Hjemmeside:
www.skodi-rein.no

Godt Lokalt

med kjærlighet til lokal og kortreist mat.

Finn en av våre medlemmer

Vi er 10 samarbeidende grossistbedrifter,
alle solid lokalt forankret i sitt distrikt.