Røra Bakeri AS

Fra Røra i Nord-Trøndelag

Kniv og gaffel

Røra bakeri AS er et lite produksjonsbakeri med tilholdsted i Inderøy komune. De produserer skjenning og flatbrød av beste kvalitet. Skjenningen er hovedproduktet; Det er et søtt flatbrød med en gyllen brun farge som er skåret i trekanter. Skjenning er et gammelt tradisjonsrikt, eksklusivt og delikat fest- flatbrød som har sin opprinnelse fra Innherred i Nord-Trøndelag. Skjenningen er tradisjonelt sterkt knyttet sammen med Sodd, som er et trøndersk festmåltid. Dessuten er Skjenningen et av få produkter i Norge som har fått Beskyttet opprinnelsesbetegnelse.

Historien til Røra Bakeri startet allerede på slutten av 80-tallet, når spørsmålet om å starte et bakeri som bakte skjenning ofte kom opp. Røra Bakeri AS ble etablert bare noen år etter, i 1993. Etter mange år med mangel på skjenning i markedet.

Tradisjonen med skjenning oppstod i på Inherred, i de indre deler av Trondheimsfjorden. Den eldste skriftlige dokumentasjonen er ca. 250 år gamle. Tradisjonelt har skjenning blitt brukt sammen med «Sodd» som festmat, både ved gleder og sorg.

Dessuten produserer Røra Bakeri også sitt eget flatbrød, bakt med havre. Som de lager rundt 8 tonn i året av. Dette brødet ble tildelt  utmerkelse i gull under Landskonkurranse for spekemat og flatbrød i 2010.

Uttrykket Fra jord til bord og kortreist mat passer til fulle på disse produktene, da alle råvarer hentes i nærmiljøet. Havremelet må nevnes spesielt, da det dyrkes på gården og males på gårdens egen mølle, før det benyttes i gårdens bakeri.

Adresse:
Grandmarka 292, 7670 Inderøy

Hjemmeside:
http://rora-bakeri.no/

Godt Lokalt

med kjærlighet til lokal og kortreist mat.

Finn en av våre medlemmer

Vi er 9 samarbeidende grossistbedrifter,
alle solid lokalt forankret i sitt distrikt.