Myrdal Gård

Fra Tysnesøya sør for Bergen

myrdalgard

Myrdal Gard ost er høykvalitets ost med deilig konsistens og masse smak.

Myrdal Gard ligger 230 meter over havet på Tysnesøya sør for Bergen og har eget ysteri. Her produseres ost av ulike slag. Førsteklasses melk legger grunnlaget for flere typer ost slik som den hvite geitosten. Melkeproduktene foredles i det nye og moderne ysteriet der alle råvarene blir behandlet på tradisjonelt vis under de strengeste hygieniske krav.

Myrdal Gård bygger på tradisjon med evne til nyskaping. Myrdal ost er tradisjonsrik norsk mat med internasjonalt impulser som gir en unik og fantastisk smaksopplevelse. Alle Myrdal produkt blir pasteurisert. Alle ostene kan brukes i varme retter, da de har gode smelte-egenskaper.

Vårt mål er å produsere sunn og næringsrik mat på en dyrevennlig og bærekraftig måte på garden. Dyra lever og beiter ute størsteparten av året. Om vinteren holder de til inne i låven. Der har de det behagelig, plassert på halm for komfort og for å holde på varmen.

Halmen blir seinere omgjort til kompost og blir brukt ute på bakkene, som naturlig gjødsel. Dersom været tillater det, er dyra ute også i vintermånedene. Vi har en flokk geiter som vi melker og gjør om til ost, og «kjekjøtt» blir solgt til lokale restauranter. Vi har også starta opp storfeproduksjon, og har for tiden dyr som grasser hele tiden. En flokk med høner gir oss egg og hjelper til med å holde landskapet frodig. De elsker å gå rundt sammen med kuene. Dessuten er disse også med i den daglige produksjonen på gården. Annet enn disse kan du finne husdyr som katter, hunder og hester som koser seg på Myrdal Gård.

Alle glade og friske dyr som produserer kvalitetsmelk, kjøtt og egg.

Adresse:
Myrdalsvegen 202, 5690 Lundegrend

Hjemmeside:
www.myrdalgard.no

Godt Lokalt

med kjærlighet til lokal og kortreist mat.

Finn en av våre medlemmer

Vi er 9 samarbeidende grossistbedrifter,
alle solid lokalt forankret i sitt distrikt.