Heidal Ysteri

Fra Gudbrandsdalen i Oppland

Kniv og gaffel

Fjellbygden Heidal ligger øverst i Gudbrandsdalen ved porten til Jotunheimen. I uminnelige tider har det vært lagd smør og ost her. Først på setrene og fra 1920 fikk dalen sitt første dampysteri som etterkvart ble til Østlandsmeieriet, i dag kjent som Tine. Da Tine la ned produksjonen i 1995 var det gnisten til «nye» Heidal ysteri som så dagens lys i 1999.

Etter 2 år med iherdig arbeid for å få osten igjen til bygda, stod de der med et ferdig miniysteri som de hadde bygd opp fra skraphaugene til TINE. Bedriften var så heldige å finne mye av det utstyret som var kjørt bort fra det opprinnelige ysteriet. Mange har æra for at de fikk til dette, ikke minst de folka som arbeidet på det gamle ysteriet. Det var mange som møtte opp den dagen de kunne ønske Heidalsosten «vælkome att åt bygdn»! og kjenne smør lufta bre seg over bygda på nytt.

Nå går det bare oppover for bedriften som ligger godt bevart i Heidal. Ost og rømmegrøt blir produsert hele året. Etterspørselen har i alle år øka både etter ost og grøt.

Adresse:
Ysterivegen 2B, 2676 Heidal

Hjemmeside:
http://www.heidal-ysteri.no/

Godt Lokalt

med kjærlighet til lokal og kortreist mat.

Finn en av våre medlemmer

Vi er 9 samarbeidende grossistbedrifter,
alle solid lokalt forankret i sitt distrikt.