Grim & Gryt Økobryggeri

Fra Hareid i Møre & Romsdal

Kniv og gaffel

Grim & Gryt Økobryggeri er et prisvinnende bryggeri som brygger økologiske handtverksøl og gjør alt de kan for å holde høyest muglig kvalitet.

Grim & Gryt Økobryggeri holder til på Hareid, Sunnmøre og er det eneste økologiske bryggeriet på Sunnmøre. Etter oppstarten i 2014 har de brygget mange ulike typer overgjæret øl i selvbygde 2000-liters anlegg der opa. gjæring er sentralt i prosessen. Ved å gjøre i åpne gjæring skar får gjæra optimale tilsyn og sluttresultatet er øl med mer kompleksitet, det er same måten som Kinn brygger øl på.

Bedriften bruker utelukkende økologiske råvarer og har òg en del norsk umalt korn i all øl, her bruker vi sorter som havre, emmer, spelt, landkveite og svedjerug. I januar 2016 vann de ølprisen i Det Norske Måltid 2015 for deres 6060 Lys Øl, et lyst øl som pilsdrikkerer kan kjenne smaker i, men som er komplekst nok til at mer drevne øltilkjenner kan sette pris på det. I tillegg har de vunne publikumsprisen på Bergen Ølfestival i 2015 med blindtesting for der Festivaløl og Beste IPA kåret av bryggerier selve for der Indiaøl Humlekraft på Sur & Bitter-festivalen på Sandnes i april 2016.

Adresse:
Strandgata 143, 6060 Hareid

Godt Lokalt

med kjærlighet til lokal og kortreist mat.

Finn en av våre medlemmer

Vi er 9 samarbeidende grossistbedrifter,
alle solid lokalt forankret i sitt distrikt.