Garnviks Røkeri AS

Fra Frøya i Sør-Trøndelag

Kniv og gaffel

Det hele startet med at Vidar Garnvik var lei av å lete etter god røkt laks.  Han bestemte seg for selv å lage produkter som smakte godt og samtidig var røkt med ekte røyk. Det ble mye testing før den endelige oppskriften var på plass. Men nå er Garnvik Røkt laks godt på plass i butikk hyllene.

En Abu røykovn fra Vestnes Industrier var det første verktøyet. Produktet som ble solgt til venner/kolleger ble så godt mottatt at vi så oss nødt til å bygge om garasjen vår. Garnviks Røkeri ble etablert i januar 2014 med en visjon om å levere lokalprodusert sjømat laget av ekte råvarer. Forretningsideen vår er ”Ekte varer med god smak til kvalitetsbevisste kunder”.

Det er viktig for dem å fokusere på verdigrunnlaget, som er ekte råvarer, utsøkt smak, kvalitetsgaranti og kombinasjon av ny og gammel matkunnskap. Både i nærmiljø og regionen ellers er det lokalmatprodusenter og kjennere de har fått god kontakt med. Dette hjelper Garnvik i utviklingen av både produkter og selve bedriften. Bedriften jobber hver dag med fokus på kvalitet og krav til råvarer og ønsker å vokse som leverandør av sjømatprodukter i visshet om at de holder det de lover kundene sine. Bedriften var med i finalen i Det norske måltid, med produktet ”Røkt lakseloins med pepper og cognac”, og det er vi utrolig stolte av.

Garnviks Røkeri er måbedrift hos Trøndersk Kystkompetanse (TKK) og synes de har fått veldig god uttelling av å være med på laget hos næringshagen. TKK har hjulpet Garnvik med søknad til kommunalt næringsfond, Bondens Marked og nå snart til Innovasjon Norge i forbindelse med kjøp av produksjonslokaler og og videre produktutvikling. Videre har TKK vært sparringspartner i forskjellige faser i utviklingsarbeidet deres, bidratt med nyttig nettverk og invitert dem med i Mathall Frøya og Hitra og Trøndersk Matfestival. Kjempeviktig for oss som er små å ha næringshagen å spørre om råd og hjelp. Når en starter for seg selv og er veldig alene, trenger man noen å diskutere med og spørre om råd. Garnviks Røkeri jobber aktivt med design på både produkt og innpakning. Emballasje har den lokale grafiske bedriften Vindfang bidratt med design og utvikling på. Skikkelig fornøyd med det! Meny lot seg friste til å ta inn laks fra Garnviks Røkeri og nå er de enda mer begeistrer etter at pakning og produkt er videreutviklet.

Garnviks Røkeri er med i finalen i Det norske måltid, med produktet ”Røkt lakseloins med pepper og cognac”, og det er vi utrolig stolte av. Og veldig spente på finalen så klart.

Adresse:
Leirvikveien 271, Norddyrøya, 7273 Frøya

Godt Lokalt

med kjærlighet til lokal og kortreist mat.

Finn en av våre medlemmer

Vi er 9 samarbeidende grossistbedrifter,
alle solid lokalt forankret i sitt distrikt.