Elvekanten Ysteri AS

Fra Namsskogan i Nord-Trøndelag

Kniv og gaffel

Elvekanten Ysteri startet som et prøveprosjekt hjemme på kjøkkenet til Carlos Helguera i år 2000. Med kun 12 osteformer og en hjemmesnekret ostepresse, ble resultatet etter hvert så vellykket at Carlos begynte sitt eget ysteri.

Det intense valget falt på det nedlagte samfunnshuset i Namskogan. Der de ominnredet Carlos kjelleren til meieri og hovedetasjen til bolig.

Utgangspunktet for produktsjonen har hele tiden vært Gaudatype, som Carlos med tidenhar utviklet til sine egne varianter av den tradisjonelle fastosten – både med og uten urter.

Per idag har ystertiet fire forskjellige oster i sitt utvalg, med den vellagrede Gammel-Erik som selve flaggskipet. Den største av de to variantene lagres opptil et helt år før salg. I tillegg lages det fastoster tilsatt med urter som ramsløk, spisskum og bukkehornsløver.

Adresse:
Namsskoganveien 14
7890 Namsskogan Namsskogan

Godt Lokalt

med kjærlighet til lokal og kortreist mat.

Finn en av våre medlemmer

Vi er 9 samarbeidende grossistbedrifter,
alle solid lokalt forankret i sitt distrikt.