Ellitsgaard AS

Fra Kristiansand i Vest-Agder

Kniv og gaffel

En serie gourmetprodukter av den anerkjente kokken Nicolai Ellitsgaard bestående av grønne urte oljer og pestoer. Høyt fokus på rene og naturlige råvarer, god smak og kjærlighet.

I slutten av mai 2015 kom en hyggelig dame inn i restauranten for å selge økologiske grønnsaker til Nicolai, som da jobbet som kjøkkensjef på restaurant Måltid i Kristiansand. Hun skulle åpne en liten kolonial med fokus på lokal og økologisk mat.

Praten gikk, og hun lurte på om ikke Nicolai kunne lage noe som kunne selges i butikken hennes. Dette var midt i ramsløksesongens start, så det måtte da bli noe med ramsløk. Nicolai hev seg i bilen, plukket kilo på kilo med ramsløk og lagde flere typer produkter som olje, pesto, syltet ramsløk skudd og kapers. Dette er starten på den fantastiske historien til Ellitsgaard.

Produksjonen foregikk på forskjellige profesjonelle kjøkken rundt om i Kristiansand hvor Nicolai leide seg inn. Alt ble produsert i små blendere med en kapasitet på så lite som 1,5 liter. Etterhvert som etterspørselen etter produktene ble større ble det i 2016 kjøpt inn mer utstyr for å kunne effektivisere produksjonen, til tross for dette tok produksjonen fortsatt tid, og hvert eneste produkt ble fylt manuelt ved hjelp av en sausdispenser.

I slutten av 2016 ble det besluttet at etterspørselen ikke stod til produksjonsmetoden. Blendere brøt til stadighet sammen på intense arbeidsdager, og produksjonen måtte flyttes. Det ble inngått en avtale med et storkjøkken i Kristiansandsområdet hvor hele prosessen er effektivisert og større volumer kan blandes i stedet for de opprinnelige 1,5 literne. Pesto og olje trenger heller ikke tappes fra sausdispenseren mer, noe som sparer timevis med jobb.

 

«Grønne urteoljer blir ofte brukt i gourmetkjøkkener over hele verden, både fordi de er flotte i grønnfargen og kan ferdigstille en rett visuelt, men viktigst av alt fordi det er en ingrediens som gir den siste prikken over i’en i en rett.»
– Nicolai Ellitsgaard

Adresse:
Kongensgate 63, 4608 Kristiansand

Godt Lokalt

med kjærlighet til lokal og kortreist mat.

Finn en av våre medlemmer

Vi er 9 samarbeidende grossistbedrifter,
alle solid lokalt forankret i sitt distrikt.