Ekangersmuget AS

Fra Bergen i Hordaland

Kniv og gaffel

Ekangersmuget er Bergens minste og mest lokalt forankrete bryggeri. Humlen er riktignok ofte amerikansk men vannet er 100% filtrert av de syv fjell og de fleste av bedriftens ulike brygg bærer navn etter bergenske ord og uttrykk. Samtlige bryggere skarrer selvfølgelig på r’n – selv om en gjør det av feil årsak. 

Etter den gryende oppstarten på et kjøkken i Bergens minste gatestump, det tidligere Ekangersmuget på Nygårdshøyden, har de rukket å hospitere som husbryggere for Bølgen&Moi, før skjebnen nå har ført dem ut på landet.

Bedriftens kjeler, gjæringskar og humleplanter er flyttet til en liten utrangert garasje på Kokstad hvor blåbær og pors kan høstes utenfor dørene mens sneken fra naboens fabrikkvørter river i neseborene. Og etter at myndigheter og fut godkjente søknadspapirer og dokumenter i februar i år kunne bedriften endelig kalle seg ett ekte Bryggeri!

Nå putrer Ekangersmugets 200 liters system dag og natt slik at tørste bergensere kan drikke ekte håndverksøl fra de beste vannhullene i Bergen.

Adresse:
Kokstadflaten 23, 5257 Kokstad

Godt Lokalt

med kjærlighet til lokal og kortreist mat.

Finn en av våre medlemmer

Vi er 9 samarbeidende grossistbedrifter,
alle solid lokalt forankret i sitt distrikt.