Charlotte’s Iskrem

Fra Asker i Akershus

Kniv og gaffel

Det var tilbake i 1939 at United Dairy Farmers, et fint og familieeid selskap, begynte å lage is, en fin og familiebegunstiget godbit. Ikke overraskende, ble det fort populært.

Over tid utviklet smakene seg. Ble mer sofistikert. Mer raffinert. Mer krevende. Så i 1982, etter to års forsøk i testkjøkkenene, svarte UDF disse iskremelskernes krav. Oppfylt sine ønsker. Med hjemmelaget merkevare iskrem. En smak av slik perfeksjon, bedriften folk stolt at de setter navnene deres på bunnen av hver 48-ounce container. En godbit så helt uvanlig, det erobret markedsplassen.

Fra begynnelsen har Homemade Brand hatt – og fortsatt stikker til – en enkel filosofi: De aller beste ingrediensene gjør den aller beste isen. Og om du velger en klassiker som Cookies ‘n’ Cream, en bestselger som Cherry Cordial eller en spesiell oppskriftsfarge som Hawaiian Sundae, får du alltid tippy-toppen av iskremavlingen. Med dype smaker, friske krydder og langt mindre luft, for en tett deilig smakopplevelse.

Men Charlotte’s iskrem startet på en litt annen måte. Historien om Charlottes Iskrem startet med en ferietur til USA på åttitallet, da Charlotte var en ung student. Hun fikk smaken på amerikansk kvalitetsiskrem og dette blir en smaksopplevelse som skal vise seg å forandre livet hennes.

I 1990 bestemmer hun seg for å droppe en gryende karriere innen markedsføring for å realisere drømmen om å lage en ny type iskrem i Norge. Hun ville lage den aller ypperste iskremen, med mye fløte og kun de beste og mest naturlige smakstilsetninger, det som i USA kalles super premium iskrem. Men hvordan lærer man å lage en slik iskrem? Ikke i Norge så klart, så turen gikk til USA og England for å lære seg faget.

På anbefaling fra Ben & Jerry’s i USA tar hun et korrespondansekurs i iskremproduksjon fra et amerikansk universitet.  Praksis får hun hos en liten kvalitetsprodusent i London. I 1992 lanserer hun Charlottes Iskrem, Norges første gourmetiskrem. I dag produseres Charlottes Iskrem i Vågå i Gudbrandsdalen med nøyaktig de samme oppskriftene siden starten i 1992. Mye fersk fløte, moderat med sukker og de beste naturlige smakstilsetningene. En skånsom produksjonsprosess og lang modningstid for iskremmiksen gir en iskrem som er velbalansert og har en ren og naturlig smak. Akkurat slik iskrem skal være.

Adresse:
Ruseløkkveien 26, 0250 Oslo

Godt Lokalt

med kjærlighet til lokal og kortreist mat.

Finn en av våre medlemmer

Vi er 9 samarbeidende grossistbedrifter,
alle solid lokalt forankret i sitt distrikt.