Brødrene Brubakken AS

Fra Kragerø i Telemark

Kniv og gaffel

Pølsemaker i Kragerø med egen kjøttforretning og fullskala kjøttproduksjon Spesialisert på pølser med Norges største utvalg på 64 ulike slag.

Det hele startet i 1920. Olav Brubakken, småbruker og brødkjører fra gården Lund på Lovisenberg rett utenfor Kragerø var på sin daglige tur med hest og kjerre for å levere brød til kundene
I det han kjører inn oppkjørselen til en av de siste gårdene for denne dagen ser han det henger en nyslaktet ku i taket utenfor fjøset. Bonden virket svært nedfor, så Olav spurte om noe var galt? Det skulle vise seg at kua hadde brukket beinet, og måtte nød slaktes. Mye kjøtt måtte bli solgt fort, siden kjølerom o.l ikke var noe man fant overalt på denne tiden. Olav tok da med seg kjøttet på brødruten sin.
Slik ble det til at brødkjøreren ble til kjøtt og brødkjører Olav Brubakken. Kjøttet gikk unna. Så og si alt forsvant, og det som ble igjen tok han med seg til Torvet i Kragerø, og solgte der. Både Olav og bonden var godt fornøyd. Det ble god forretning for begge parter. En forretningsidé var født!
Etter noen år var det tid for utvidelse, Olav sammen med sine sønner, startet opp forretning og pølsemakeri, de utvidet stadig med flere butikker, og 3 generasjon var i gang, men så kom den store bomben, supermarkeder med kjøttdisk og det ble tunge tider for kjøttforretningene. Det ble mange søvnløse netter men Brubakken familien var sta og ga seg ikke, det var da Olav, 3 generasjon Brubakken begynte å prøve seg frem med ulike pølseslag, «spesial pølser» med mye krydder fra omtrent alle verdenhjørner, og sammen med Roger 4 generasjon Brubakken, så ble dette etterhvert en suksess.
Vi driver i dag butikk i Kragerø sentrum, en god gammeldags kjøttforretning med fullskala kjøttproduksjon, Norges største utvalg av spesial pølser med hele 64 slag.
Det er i dag Olav og Roger og Olavs datter Benedicte som driver Brødrene Brubakken, de utvider stadig pølse sortimentet da, Brubakken pølsene har blitt godt kjent over hele Norges land og elsket av mange.
Juli er høysesong og da selges 12-14 tonn bare over disk i butikken i Kragerø, det har blitt som en turist attraksjon i lille Kragerø og ett pølseeventyr som har kommet for og bli.

Adresse:
Storgata 12, 3770 Kragerø

Godt Lokalt

med kjærlighet til lokal og kortreist mat.

Finn en av våre medlemmer

Vi er 9 samarbeidende grossistbedrifter,
alle solid lokalt forankret i sitt distrikt.