Bergen Kaffebrenneri AS

Fra Bergen i Hordaland

Kniv og gaffel

Utvalget spenner fra mørk og klassisk espresso til lyse fruktige kaffebønner fra Kenya og Etiopia. Velg ut 3–4 typer, tilby kunder og gjester en kaffemeny, og tilpass det til det de spiser.

Kaffen kan brygges som du ønsker. På filter, i presskanne eller i espressomaskin. Eventuelt mer håndbrygget med aeropress og V60. Kaffe blir best når du kverner kaffen rett før du brygger, derfor leveres det kun hele bønner. De kan hjelpe med å skaffe kvern og utstyr etter behov.

FRA VENEZIA TIL MØHLENPRIS

“Da jeg fartet rundt i Italia på leit etter gode scener til kinodokumentaren «Mann Kvinne Kaffe», fant jeg kaffebaren Cafè Costa Rica i Venezia. Innerst i baren stod eieren og brant kaffe på en fantastisk maskin. Rund i formene. Det oste av nybrente kaffebønner. Jeg var forelsket. Nå står lillesøsteren på Møhlenpris i Bergen. En tom laksetrailer på vei hjem fra Bologna tok henne med seg en kald februardag i 2009. Nå står hun i det gamle verkstedet til skipsverftet Mjellem og Karlsen. Hver onsdag fyrer vi henne opp, og brenner utsøkte kaffe bønner fra forskjellige verdensdeler”. – Carl E. Johannessen

På Bergen Kaffebrenneri brukes sansene for å få det beste ut av hver bønne. Hver kaffe er sin egen personlighet, avhengig av jorden og klimaet den kommer fra og hvordan bærene bearbeides etter plukking. Bønnene brennes skånsomt og pakkes i lufttette poser for å bevare kaffens kvaliteter lengst mulig.

Aroma og smak er viktig for folkene på Bergen Kaffebrenneri, og de prøver hele tiden å ha et vidt spekter av bønner. Samtidig vil de også vite hvor kaffen kommer fra. Med kun et ledd mellom brenneriet og bonden har man sikre fakta på bordet om gården, arbeidsforhold og hva bonden får betalt for bønnene.

Adresse:
Thormøhlens Gate 45, 5006 Bergen

Hjemmeside:
http://kaffebrenneri.de.gpu.no/

Godt Lokalt

med kjærlighet til lokal og kortreist mat.

Finn en av våre medlemmer

Vi er 10 samarbeidende grossistbedrifter,
alle solid lokalt forankret i sitt distrikt.