Balder Brygge AS

Fra Leikanger i Sogn & Fjordane

10404173_1537935276461610_2859797943409045297_n

Balder Brygg i Leikanger i Sogn startet ølproduksjonen i 2012 . Produksjonen er tuftede på lokal entusiasme og videreutvikling av mer enn tusen år gammel vestnorsk hjemmebryggtradisjon. Ifølge den eldste norske loven, Gulatingsloven, var det brudd på kristenretten å unnlate å bryggje øl. Dette var et viktig grunnlag for at øltradisjonen holdt seg oppe gjennom flere år med svarteprester og fordømming av denne «gudegaven til menneskene».

Det fakta at Leikanger har 35-40 aktive hjemmebryggerier, understøtter forankringen deres og gir Balder Brygg et enestående utgangspunkt for å videreutvikling av vestnorske tradisjoner. Bedre styring av prosessen og bruk av moderne gjærkulturer skal sikre resultatet og tydeliggjøre profilen deres, samtidig som vestlandsk øltradisjon videreutvikles.

Balder satser på produksjon av lagerøl (undergjæring). Dette er en unik satsing for et mikro-bryggeri. Undergjæren løfter den gamle øltradisjonen til nye høyder for øltypene hvor vi vil fremheve maltet som ølet sin kropp, slik vi gjør med vår Sognapils, Grabokk, Stabokk, Julebukk, Turken, Kjedlarpils og Eplepils. Denne produksjonsteknikken krever lengre gjærings-tid og siden de ikke filtrerer ølet, er det betydelig lengre lagringstid enn overgjæra øl (alt). Denne ekstrakostnaden håper de at kundene deres er villige til å betale for ekstra smak og klarere øl.

Tradisjonsbaserte øl er koblet med tradisjonsbaserte navn. Balder Brygg henter navn og logo fra den 8 meter høye bautaen, Baldersteinen i Balders hage. Balder Brygg satser på kvalitet og nisjer. En klar nisje er altså undergjæret øl, hvor de foredler det gode i det gammel, den lokale bryggetradisjonen – ølet som selv gudene elsker – og deler det med deres fantastiske kunder. At øl er kultur og tradisjon, er ingen floskel i Balder Brygg!

 

Adresse:
Riverdalen 5, 6863 Leikanger

Hjemmeside:
www.balderbrygg.no

Godt Lokalt

med kjærlighet til lokal og kortreist mat.

Finn en av våre medlemmer

Vi er 9 samarbeidende grossistbedrifter,
alle solid lokalt forankret i sitt distrikt.